Novosadski Poljoprivredni fakultet dobio traktor „Džon Dir“

Novosadski Poljoprivredni fakultet dobio traktor „Džon Dir“

Foto: Pokrajinska vlada

Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu od 2. aprila 2018. godine je bogatiji za traktor John Deere, čiju nabavku je sufinansirala Pokrajinska vlada sa 2,5 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je prisustvovao uručenju tog modernog traktora, a tom prilikom je podsetio da je reč o bespovratnim sredstvima, koja je resorni sekretarijat dodelio u okviru konkursa namenjenog za poljoprivrednu delatnost naučno-istraživačkih ustanova, prenosi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

On je napomenuo da je savremeno opremanje, pre svega u interesu studenata koji će sada, uz pomoć tako kvalitetne opreme, realizovati praktične veštine, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

 

„Poljoprivredni fakultet je realizovao investiciju vrednu preko devet miliona dinara. Učešće Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu je nešto manje od 30 odsto. Najpre, dobrim poslovanjem menadžmenta, ovaj fakulteta je obezbedio sopstvena sredstva, po prvi put, nakon više decenija“, istakao je Vuk Radojević i ukazao da je obaveza Sekretarijata da podržava visokoobrazovne ustanove i omogući im nabavku najsavremenije tehnologije i opreme.

Radojević je kazao da je Poljoprivrednom fakultet u Novom Sadu jedna od najreferentnijih obrazovnih i naučnoistraživačkih ustanova u jugoistočnom delu Evrope, a ne samo u Srbiji i Vojvodini. O uspešnosti te institucije, kako je podsetio, govori i prisustvo na „QS“ rang listi, gde se našao kao jedan od najboljih, zajedno sa 250 univerziteta iz oblasti poljoprivrede i šumarstva, dodaje se u saopštenju. 

Dekan Poljoprivrednog fakulteta Nedeljko Tica istakao je da „Džon Dir“, model 6145 – predstavlja prvi traktor koji je nakon nekoliko decenija stigao na Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, uz veliku podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. 

„Ovo je samo početak jednog velikog investicionog ciklusa na kojem će Poljoprivredni fakultet raditi zajedno sa Pokrajinskom vladom, s ciljem da Fakultet opremimo najsavremenijim pogonskim i priključnim mašinama. Na taj način, dobićemo izuzetnu priliku da naše studente upoznamo sa najnovijim dostignućima u poljoprivrednoj tehnologiji, a našim poljoprivrednim proizvođačima pokažemo kako se ta tehnologija primenjuje“, istakao je Tica.

Izvor: Tanjug

 

Podelite ovaj članak