Održan seminar na temu: „Mere u reorganizaciji“

Održan seminar na temu: „Mere u reorganizaciji“

img_20160926_111247U prostorijama Regionalne privredne komore Novi Sad, u organizaciji Agencije za licenciranje stečajnih upravnika i uz podršku Svetske banke i RPK Novi Sad, dana 26. septembra 2016. Godine je održan seminar pod nazivom ,,Mere u reorganizaciji“, namenjen aktivnim stečajnim upravnicima i svima onima koji su položili ispit za stečajnog upravnika.

Najpre je u ime domaćina, Jelena Stankov, koordinator za obrazovanje Regionalne privredne komore Novi Sad, pozdravila prisutne a zatim se prisutnima u uvodnoj reči obratila Danijela Vazura, direktor Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Svoje radove stečajnim upravnicima, predstavili su gospodin Jovan Kordić, predsednik Privrednog suda u Beogradu i gospođa Slobodanka Komšić, sudija Privrednog suda u Novom Sadu.img_3857

Reorganizacija je način sprovođenja stečaja za koji se opredeljuju poverioci u situaciji kada postoji procena da bi preduzimanjem određenih aktivnosti došlo do daljeg boljeg poslovanja privrednog društva i sticanja prihoda koji bi omogućili povoljnije namirenje poverilaca od namirenja koje bi se postiglo prodajom imovine stečajnog dužnika. Na osnovu predloženih mera vrši se procena izvodljivosti plana. Zakon o stečaju propisao je čitavu lepezu mera koje se mogu primeniti radi realizacije plana i ispoljio fleksibilnost omogućavajući predlaganje i drugih mera kojima bi se ostvario cilj, ali ne preko zakonom dozvoljenih granica.

U svojim izlaganjima predavači su posebnu pažnju posvetili pitanjima koja se javljaju u postupku reorganizacije i izneli praktična iskustva vezana za temu.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli i podržali seminar, uavženim predavačima na inspirativnom izlaganju kao i svim učesnicima na pokazanom interesovanju i izdvojenom vremenu.

Podelite ovaj članak