Održana Generalna skupština Asocijacije dunavskih privrednih komora

Održana Generalna skupština Asocijacije dunavskih privrednih komora

U Privrednj komori Srbije – Regionalnoj privrednoj komori Južnobačkog upravnog okruga, 29. novembra 2018. godine održana je Generalna skupština Asocijacije dunavskih privrednih komora (Danube Chamber of Commerce Association – DCCA). Asocijacija povezuje 22 privredne komore iz Dunavskog regiona, osnovana je 2010. godine i ima ima za cilj razvoj održivih i konkurentskih privreda zemalja koje povezuje reka Dunav. Sa namerom postizanja tog cilja Podunavske privredne komore članice DCCA pokreću inicijative u oblasti razvoja privredne infrastrukure, transportnih i telekomunikacionih sistema, razvoja ljudskih resursa i zaštite životne sredine.

Domaćin skupa ove godine bila je Olivera Simović, direktor Regionalne privredne komore Južnobačkog okruga (koja je ujedno i potpredsednik Asocijacije), a za sledeću godinu za domaćina Skupštine izabrana je Privredna komora Konstance (Rumunija). Prisutne je sa Novim Sadom i njegovim potencijalima upoznao Goran Sečujski, šef Kancelarije za lokani ekonomski razvoj Novog Sada prezentacijom „Invesirajte u Novi Sad“. Nakon toga su Andraš Rev, predsednik Asocijacije i Peter Lorinc, generalni sekretar predstavili godišnji izveštaj DCCA i razgovaralo se o budućim projektima u kojima će učestvovati članice Asocijacije. Zatim je Vedrana Knežević, saradnik na projektima u Privredno-industrijskoj komori Budimpešte predstavila projekat „Learning by Doing“ u kom učestvuje Privredna komora Srbije.

      

Na kraju programa potpisan je Memorandum o saradnji između DCCA i Foruma jadransko-jonskih komora, nakon čega se planira rad na zajedničkim projektima i unapređenje i jačanje obe asocijacije.

Podelite ovaj članak