Održana konferencija „Dualno obrazovanje – jedan evropski model za Srbiju“

Održana konferencija „Dualno obrazovanje – jedan evropski model za Srbiju“

Grad Novi Sad i Fondacija Konrad Adenauer uz podršku Privredne komore Srbije i Nemačko-srpske privredne komore organizovali su 12. aprila 2018. konferenciju „Dualno obrazovanje – jedan evropski model za Srbiju“ u centru „Master“ u Novom Sadu.

Dualno obrazovanje je ozbiljan i proveren sistem stručnog obrazovanja mladih ljudi. Krajem prošle godine Narodna Skupština Republike Srbije usvojila je Zakon o dualnom obrazovanju, koji je izrađen u saradnji sa Privrednom komorom Srbije (PKS), Nemačko-srpskom privrednom komorom, Društvom za međunarodnu saradnju (GIZ), kao i drugim stručnim institucijama.

Foto. Grad Novi Sad

Konferenciji su prisustvovali: gradonačelnik Grada Novog Sada Miloš Vučević, pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za dualno obrazovanje dr Gabrijela Grujić Garić, direktor kancelarije Fondacije „Konrad Adenauer Srbija i Crna Gora“ Norbert Bekman – Dirkes, poslanik Bundestaga i izvestilac za stručno i dualno obrazovanje Stefan Albani, član Saveta za privredu hrišćansko-demokratske unije dr Pol Kovic i drugi istaknuti poznavaoci ove oblasti.

Detaljnije:

RTV Vojvodina

Večernje novosti

Dnevnik

 

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *