Održana Otvorena vrata sa inspekcijama

Održana Otvorena vrata sa inspekcijama

09. marta 2018. godine u Privrednoj komori Srbije – Regionalnoj privrednoj komori Južnobačkog upravnog okruga  održan je događaj Otvorena vrata sa inspekcijama. Ovom prilikom načelnika Gradske poreske uprave i Gradske uprave za inspekcijske poslove odgovarali su na pitanja na sve nedoumice koje se tiču njihovog poslovanja privrednih drušštava, a u domenu su ovih gradskih uprava.

Privrednike je u uvodnom izlaganju pozdravila Olivera Simović, direktor Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga koja je izjavila da je cilj organizovanja ovakvih sastanaka da se razjasne nedoumice i daju preporuke za unapređenje poslovanja i time omogući da se pravovremeno uoče propusti u radu. Takođe, direktorica Simović je rekla da je ovo samo jedan u nizu sastanaka sa predstavnicima inspekcija koji se planiraju tokom čitave godine.

Na pitanja privrednika odrgovarali su Stanislava Prpa, v.d. načelnica Gradske poreske uprave, Miroslav Laketić, v.d.načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove, Katarina Nikolić, pomoćnik načelnika Gradske poreske uprave i Vladislav Tomić, izvršilac za upravne poslove Gradske uprave za inspekcijske poslove. Brojni privrednici, od kojih je najveći deo bio iz računovodstvenih agencija postavljali su pitanja koja su se uglavnom odnosila na neometano funkcionisanje poslovanja, raspitivali su se na koji način može da se utiče na sprečavanj nelojalne konkurencije, a interesovali su se i za način funkcionisanja registracija faktura u Centralni registar faktura, procedure koja je stupila na snagu počev od 01. marta 2018. godine.

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *