Održana sednica Grupacije veterinarskih službi Udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda Sektora za poljoprivredu Privredne komore Srbije

Održana sednica Grupacije veterinarskih službi Udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda Sektora za poljoprivredu Privredne komore Srbije

Udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda Sektora za poljoprivredu  Privredne komore Srbije u saradnji sa PKS- RPK Južnobačkog upravnog okruga organizovalo je sednicu Grupacije veterinarskih službi pri privrednim subjektima koji se bave stočarskom proizvodnjom. Sednica je održana u prostorijama  PKS – RPK Novi Sad  dana 23. avgusta 2017.godine.

Tema sednice je bila Afrička kuga svinja -praćenje kretanja bolesti, iskustvima zemalja kod kojih je zaraza dijagnostikovana i ostalim značajnim pitanjima. Sednici je prisustvovao predstavnik Ministrastva poljoprivrede zaštite životne sredine  , Uprave za veterinu , šef odseka za epizootiologiju Boban Đurić, samostalni savetnik koji je detaljno predstavio aktivnosti Uprave za veterinu i njihovo angažovanje po pitanju sprečavanja da zaraza se proširi na našu državu. Prezentaciju o Afričkoj kugi i posledicama zaraze govorio je professor  dr Dejan Krnjajić sa Fakulteta veterinarske medicine Beograd.

Osnovni zaključak sednice je bio da se u narednom periodu u svim Regionima organizuju predavanja o Afričkoj kugi svinja, gde bi predstavnici nauke vise informisali javnost o opasnostima od zaraze, pošto vakcina za ovu kugu nema.

Podelite ovaj članak