Otvoreni poziv akceleratora KATANA koji traje od 01.12.2016. do 28.02.2017

Otvoreni poziv akceleratora KATANA koji traje od 01.12.2016. do 28.02.2017

KATANA je biznis akcelarator koji omogućava finansijsku i poslovnu podršku u primeni inovativnih tehnologija za potrebe agro sektora ili startapa, malog ili srednjeg preduzeća koje posluje u okviru širokog lanca vrednosti u agro sektoru, IKT sektoru ili novim rastućim industrijama. Ukupna vrednost finansiranja iznosi 1,2 miliona evra, a prošle godine je kroz projekat FRACTALS podržano 46 startapa i malih i srednjih preduzeća sa Balkana i iz čitave Evrope. Najbolje ideje o primeni novih tehnologija u sektoru poljoprivrede su dobile od 50.000 to 150.000 evra, a ukupno je dodeljeno 5,5 miliona evra.

KATANA tim održava informativu radionicu i prezentaciju u sredu, 16.11.2016. godine, sa početkom u 13.30h u Amfiteatru Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića 1, Novi Sad), na kojima će svi zainteresovani imati priliku da saznaju detalje o proceduri apliciranja, pravilima i mogućnostima koje pruža KATANA biznis akcelerator.

Obavezna je registracija učesnika putem linka: https://katananovisad.eventbrite.com do 15. novembra 2016.godine.

Tri srpska partnera u konzorcijumu koji čini ukupno 14 partnera iz 8 zemalja su Vojvođanski IKT klasterBiosens Institut i kompanija Inosens, a predvođene su kompanijom bwcon GmbH iz Štutgarta.

KATANA biznis akcelerator finansiran je od strane Evropske komisije, kroz Horizon2020 program. Ciljna grupa su startapi, mala i srednja preduzeća agro sektora, IKT sektora i novih rastućih industrija. Projekat je započet 1. jula ove godine i trajaće 30 meseci tokom kojih će obezbeđivati pristup znanju, tehnologijama, kapitalu i tržištima, kako bi preduzeća i kompanije kreirali i/ili ojačali svoju ponudu u domenu poljoprivrede i novih tehnologija, ali i ostvarili prisustvo na globalnom tržištu.

U cilju indentifikacije najboljih startapa, malih i srednjih preduzeća iz pomenutih sektora, KATANA uvodi nekoliko koraka selekcije koji će doprineti tome da se finansiraju najbolji međusektorski i međunarodni konzorcijumi aplikanata. Proces selekcije uključuje sve zainteresovane strane neophodne prilikom kreiranja uspešnog poslovnog modela:

  • startape, mala i srednja preduzeća koji treba da prepoznaju najbolje među sobom,
  • potencijalne rane korisnike proizvoda i usluga (reward crowdfunding) i
  • investitore (equity crowdfunding).

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *