POČELA 20. OBUKA ZA SERTIFIKOVANOG SAMOSTALNOG KNJIGOVOĐU

POČELA 20. OBUKA ZA SERTIFIKOVANOG SAMOSTALNOG KNJIGOVOĐU

img_3837-3U Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad je počela 20. „Obuka za sertifikovanog samostalnog knjigovođu – uz praktičan rad na računaru i knjigovodstvenom programu“ koja će se održavati od 13. septembra do 29. oktobra 2016. godine.
Kurs za sertifikovanog samostalnog knjigovođu namenjen je licima koja imaju malo ili nikakvo iskustvo u knjigovodstvenom radu i onima koji žele da postanu profesionalne računovođe.
Kurs za sertifikovanog samostalnog knjigovođu orjentisan je na praktičan rad u knjigovodstvu i praktičan rad na računaru koji se obavlja na najnovijoj internet verziji, programu SAOP miniMAX, tako da će polaznici lako moći odmah po završetku Kursa da obavljaju knjigovodstvene poslove u bilo kom privrednom društvu ili agenciji.
Obuka se realizuje u saradnji sa kompanijom SAOP doo iz Novog Sada.
Autor treninga i predavač je dipl. ekonomista, gospođa Vera Lončar, direktor i vlasnik privrednog društva „Account“ doo Novi Sad, sertifikovani poslovni consultant (ICIP), sa dugogodišnjem iskustvom na poslovima računovodstva, finansija, revizije i analize finansijskih izveštaja, kao i računovodstveno-finansijskom i poreskom konsaltingu.
Raspored nastave je takav da obezbeđuje potrebno vreme za samostalan rad i uspešno pripremanje ispita, koji se polaže po završetku obuke. Nastava ukupno traje 70 časa (52 časa teoretska nastava sa vežbama + 13 časa praktične nastave na računaru i knjigovodstvenom softveru + 4 sata ispita za sertifikat).img_3840-3
Nakon završene obuke, polaznici stiču pored sertifikata i potrebno praktično znanje i veštinu da: formiraju knjigovodstvenu dokumentaciju, kontiraju i knjiže knjigovodstvene promene većine malih preduzeća i preduzetnika (dvojno knjigovodstvo), razumeju osnovu za korišćenje i primenu poreskih i finansijskih propisa, kontiraju i knjiže i složenije knjigovodstvene promene, izrade poreske prijave za isplatu zarada i prijavu za porez na dodatu vrednost PPPDV, šire proučavanje i primenu poreskih i finansijskih propisa, vrše kontrolu zaključnog lista, samostalno (na osnovu zaključnog lista virtuelne firme) popune originalne obrasce za finansijske izveštaje, bilans uspeha, bilans stanja i statistički anex.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *