Potpisan Sporazum o saradnji sa Štajerskom gospodarskom zbornicom

Potpisan Sporazum o saradnji sa Štajerskom gospodarskom zbornicom

DSC_0354

U Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad 24. januara 2017. godine potpisan je Sporazum o saradnji između Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga i Štajerske gospodarske zbornice, Maribor, Republika Slovenija.

Sporazum su potpisali v.d. direktora Privredne komore Srbije – RPK Novi Sad prof. dr Dragan Lukač i direktorica Štajerske gospodarske zbornice mag. Aleksandra Podgornik.

Cilj potpisivanja Sporazuma je uspostavljanje saradnje potpisnica u organizovanju, pomaganju i podsticanju svojih članica u aktivnostima usmerenim ka unapređenju i razvijanju privredne i ekonomske saradnje, kao i razvijanju uslova za efikasno i efektivno povezivanje i poslovanje privrednih subjekata sa područja obe Komore.

Prilikom potpisivanja Sporazuma, v.d. direktora Privredne komore Srbije – RPK Novi Sad prof. dr Dragan Lukač upoznao je predstavnike Štajerske gospodarske zbornice iz Maribora sa potencijalima Južnobačkog okruga kao i sa ekonomskim kretanjima, planovima i projektima. Istakao je da je u prva tri kvartala 2016. godine privreda s područja Privredne komore Srbije – RPK Novi Sad ostvarila robnu razmenu sa Republikom Slovenijom u vrednosti od 744,4 miliona USD, što čini 2,8% od ukupne spoljnotrgovinske robne razmene Srbije i beleži rast od 7,8% u odnosu na isti period prethodne godine.

Imajući u vidu zajednički interes, direktorica Štajerske gospodarske zbornice, mag Aleksandra Podgornik, izrazila je veliko interesovanje za međusobnu saradnju i učešće u međunarodnim i EU projektima, naročito u vezi sa ekonomskim i privrednim razvojem.

Na kraju sastanka predstavnici obe Komore dogovorili su se da će u narednom periodu organizovati posete privrednih delegacija i b2b sastanke privrednika oba Regiona.

DSC_0360

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *