Sporazum o saradnji Udruženja zanatlija Rijeke i Novog Sada

Sporazum o saradnji Udruženja zanatlija Rijeke i Novog Sada

U cilju  uspostavljanja poslovne saradnje i povezivanja preduzetnika dva regiona, održan je Poslovni susret obrtnika Rijeke i preduzetnika Novog Sada 6. oktobra 2018. godine u Privrednoj komori Srbije – RPK  Novi Sad.

Delegaciju od pedeset obrtnika iz Rijeke predvodili su: Andrej Poropat, predsednik Gradskog veća; Jana Sertić, načelnica Gradske uprave za privredu, Darko Sertić, predsednik i Sandra Pavlić, sekretar Udruženja obrtnika Rijeka.

Goste iz Rijeke pozdravili su i poželeli im dobrodošlicu: Olivera Simović, direktor PKS-RPK Novi Sad; Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu Grada Novog Sada; Slavko Novaković, predsednik i Veljko Anđelić, sekretar Udruženja samostalnih  zanatlija Novog  Sada.

Olivera Simović, direktorka PKS-RPK Novi Sad, istakla je da poslovni susret predstavlja  značajan korak  za uspostavljanje uspešne privredne saradnje i povezivanje preduzetnika  dva regiona, kako bi se kroz nove kontakte pronašli poslovni partneri i uspešno realizovali  poslovi koji su u obostranom interesu.

Predstavnici lokalnih samouprava istakli su sličnosti i povezanosti dva grada, koji imaju potpisan Protokol o saradnji i koji su proglašeni evropskim prestonicama kulture (Rijeka 2020. a Novi Sad 2021. godine).

U okviru poslovnog susreta potpisan je Sporazum o međusobnoj saradnji Udruženja obrtnika Rijeka i Udruženja samostalnih zanatlija Novog Sada.

 U Sporazumu su navedene  mogućnosti za međusobnu  saradnju kroz: razmenu iskustava vezanih za aktivnosti, organizaciju udruženja i učešće u međunarodnim projektima, kao i zajedničke aktivnosti na kreiranju, apliciranju i realizaciji razvojnih programa.

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *