Prijatelj porodice – nova nagrada PKS

Prijatelj porodice – nova nagrada PKS

Vlada Srbije i Privredna komora Srbije, po ugledu na najbolju svetsku praksu, ustanovile su nagradu „Prijatelj porodice” – priznanje kompanijama da su uz dobre poslovne rezultate, u svojim kolektivima izgradile porodično – prijateljsko okruženje koje zaposlenima omogućava usklađivanje rada i roditeljstva. Konkurs za nagradu biće raspisan 1. septembra, a prva priznanja očekuju se u novembru.

Olivera Simović, direktor PKS – RPK Novi Sad, gostujući u jutarnjem programu Radio-televizije Vojvodine, istakla je da sva preduzeća koja posluju u Srbiji mogu da se kandiduju i da će nagrade biti dodeljene u tri kategorije – mala i srednja preduzeća, velike kompanije i javna preduzeća.

Kriterijumi za dobijanje nagrade biće, između ostalog, flesksibilnost u pogledu korišćenja slobodnih dana i odmora, u pogledu radnog vremena, briga o deci zaposlenih, podsticanje rađanja, podrška porodici, smanjenje stresa kao najvažniji, kao i tržišni finansijski pokazatelji i percepscija stručne i opšte javnosti.

Simović je dodala da se u Privrednoj komori Srbije razmatra mogućnost dodeljivanja novčanih nagrada i mogućnost da se kompanijama dodeli određeni broj bodova prilikom poziva na tendere.

Nagrada Prijatelj porodice -Kriterijumi i koncept izbora

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *