RPK Novi Sad pokrenula inicijativu za parking mesta za dolazak turista

RPK Novi Sad pokrenula inicijativu za parking mesta za dolazak turista

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Južnobačkog upravnog okruga 27. aprila organizovala je sastanak autobuskih prevoznika, hotelijera i turističkih agencija sa predstavnicima Gradske uprave za saobraćaj i puteve.

Tema razgovora bila je inicijativa koju je Regionalna privredna komora Južnobačkog upravnog okruga pokrenula, a tiče se parking mesta za autobuse u centru grada, prilaz Petrovaradinskoj tvrđavi, parking mesta za dolazak i polazak đačkih ekskurzija i brodskih tura i ostali problemi koji se tiču boljeg funkcionisanja u gradu, a sa kojima se susreću predstavnici turističke privrede. Cilj održavanja sastanka bio je da se iznesu problemi prevoznika i hotelijera i da se iznađu rešenja za te probleme.

Sastanku su pored Olivere Simović, direktora RPK Južnobačkog upravnog okruga, Aleksandra Kravića, Člana Gradskog veća za saobraćaj i puteve i Đorđa Basarića, v.d. načelnika Gradske uprave za saobraćaj i puteva Grada Novog Sada, prisustvovali predstavnici turističkih agencija, hotelijera i prevoznika sa teritorije Južnobačkog upravnog okruga.

Na sastanku se došlo do zaključka da postoje mogućnosti za rešavanje nekoliko parking mesta za polaske i dolaske grupa na Bulevaru Mihajla Pupina kao i rešavanja parkinga u podnožju Petrovaradinske tvrđave, i da će se ova inicijativa pokrenuti odmah, dok će se u narednom periodu rešavati problem parkirališta kod Novosadskog sajma i „Lokomotive“ na Železničkoj stanici.

  

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *