Sa Zelene nedelje u Berlinu

Sa Zelene nedelje u Berlinu

U Berlinu se od 16. do 25. januara održava Zelena nedelja – najveći svetski sajam poljoprivrede, hrane i hortikulture. Na sajmu učestvuje 1658 izlagača iz 68 zemalja sveta. Ovo je najtradicionalniji i najposećeniji sajam u Berlinu koji se održava po 80-ti put. Ove godine sajam zauzima 130,000 kvadradnih metara i to je najveća površina na kojoj je održana Zelena nedelja. Na sajamu se očekuje oko 400.000 ljudi i oko 70 ministara poljoprivrede, njihovih zamenika i visokih funkcionera iz oblasti poljoprivrede. Sajam će u 18h otvoriti državni ministar poljoprivrede Christian Schmidt i predsednik Letonije Andris Bērziņš.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Letonija. Takođe na sajmu, predstaviće se oko 500 kompanija proizvođača hrane koji će predstaviti autentičnu hranu Nemačke.

Cena dnevne ulaznice iznosi 14 evra. Tokom sajma održaće se oko 300 konferencija i seminara na koje će prisustvovati i izlagati stručnjaci iz oblasti poljoprivrede. Posetioci će moći da degustiraju oko 100,000 specijaliteta iz svih krajeva sveta.

Izvor: Agropress

Podelite ovaj članak