Sastanak Parlamenta privrednika u proširenom sastavu

Sastanak Parlamenta privrednika u proširenom sastavu

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Južnobačkog upravnog okruga organizovala je 18.09.2018. godine sastanak Parlamenta privrednika u proširenom sastavu na temu: Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje“.

Prisutnim privrednicima i članovima Parlamenta privrednika u uvodnom delu obratili su se Olivera Simović, direktor PKS-RPK Novi Sad, Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine Grada Novog Sada i Vladislav Kurtek, sudija Privrednog suda u Novom Sadu.

U nastavku sastanka prof. dr Dejan Erić, Beogradska bankarska akademija, govorio je o tome kako održati vitalnost kompanije, nakon čega su usledile još dve prezentacije. O sporazumnom finansijskom restrukturiranju i medijaciji kao načinu rešavanja problema u poslovanju izlagala je Božana Jakišić, Privredna komora Srbije, a o stečajnom postupku u funkciji konsolidacije i nastavka održivog poslovanja govorila je Ljiljana Matić, Privredni sud u Beogradu.

  

Privredna komora Srbije, u saradnji sa Ministarstvom privrede, Ministarstvom pravde, Međunarodnom finansijskom korporacijom – članicom Grupe Svetske banke i uz podršku Vlade Švajcarske, koju predstavlja Švajcarski sekretarijat za ekonomske poslove, realizuje drugu fazu programa “Rešavanje pitanja zaduženja i prestanka poslovanja privrednih subjekata u regionu Zapadnog Balkana“.

Cilj programa je smanjenje rizika poslovanja i unapređenje okvira i prakse nesolventnosti, što će doprineti poboljšanju položaja poverilaca, zaštiti poslovanja ekonomski održivih kompanija, kao i većoj sigurnosti za nova ulaganja. Posebna pažnja u programu posvećena je merama i postupcima za očuvanje vitalnosti kompanija, pravovremeno reagovanje na zahteve tržišta, izbegavanje krize, ozdravljenje i restrukturiranje poslovanja i rešavanje problema korišćenjem raspoloživih instrumenata na koje program ukazuje.

Prezentacije:

Kako održati vitalnost kompanije

Stečajni postupak u funkciji konsolidacije i nastavka održivog razvoja

Sporazumno finansijsko restruktuiranje i medijacija kao način rešavanja finansijskih problema

 

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *