„Spremni da uložimo 15 mlrd. USD u ekologiju“

„Spremni da uložimo 15 mlrd. USD u ekologiju“

Ambasador Švedske u Beogradu Jan Lundin izjavio je da je trećina fondova koje Švedska ulaže u Srbiju plasirana u zaštitu životne sredine.

On je kazao da je ta zemlja spremna da uloži 15 milijardi dolara u projekte posvećene ekologiji.

Ludin je u razgovoru sa ministrom zaštite životne sredine Goranom Trivanom naveo da je ekologija jedno od najvažnijih pitanja u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji i da će Švedska i dalje podržavati Srbiji kroz donacije za nove projekte, ali i edukaciju mladih kadrova.

Kako je saopštilo Ministarsvo zaštite životne sredine, Trivan je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost na podršci i nesebičnoj pomoći koju Švedska pruža Srbiji, posebno u oblasti zaštite životne sredine.

„Švedska je za nas jedan od najvećih uzora i vodeća zemlja u svetu po brizi za ekologiju, i Srbiji je na putu evrointegracija dragoceno što ima podršku i podsticaj Švedske, posebno u oblasti zaštite životne sredine“, rekao je Trivan.

Razgovoru su prisustvovali i predstavnici Švedske međunarodne agencije za razvoj (SIDA) koja će u saradnji sa sektorima ministarstva utvrditi i realizovati prioritetne projekte podrške.

Izvor:Beta

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *