Srbi se zadovoljni vraćaju sa sastanka sa nemačkim uvoznicim

Srbi se zadovoljni vraćaju sa sastanka sa nemačkim uvoznicim

Predstavnici 28 kompanija iz Srbije održali su 9. juna 2015 godine  veoma uspešne poslovne sastanke na „biznis tu biznis“ (B2B) događaju u Minhenu sa nemačkim uvoznicima iz srodnih proizvođačkih oblasti mašinogradnje, metaloprerađivačke industrije, proizvodnje komponenata za autoindustriju, kao i prerade plastike i gume.

Prema peliminarnim informacijama Delegacije nemačke privrede u Srbiji , na B2B događaju je održano oko 500 sastanaka između nemačkih firmi i kompanija iz država Zapadnog Balkana.

Predviđa se da svi učesnici pođednako profitiraju od nemačke inicijative za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana i očekuju se i ozbiljni rezultati u delu zaključivanja velikog broja novih poslova koji će pospešiti proizvodne i izvozne aktivnosti srpskih kompanija i ostalih firmi iz balkanskih država.

Događaju je ukupno prisustvovalo 260 učesnika: predstavnici 96 kompanija iz zemalja Zapadnog Balkana, 23 kompanije iz Nemačke kao i veliki broj političkih zvaničnika iz Nemačke i zemalja Zapadnog Balkana.

Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku SR Nemačke (BMWi), a u okviru zajedničke organizacije Delegacije nemačke privrede u Srbiji i ostalih regionalnih ogranaka nemačke privrede (AHK), kao i nemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.), navedno je u saopštenju Delegacije nemačke privrede u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *