Svetska poljoprivreda u Novom Sadu od 15. do 21. maja

Svetska poljoprivreda u Novom Sadu od 15. do 21. maja

Novosadski sajam ove godine obeležava 95 godina postojanja, a jubilej obeležava i Međunarodni poljoprivredni sajam, jer je 85. put kako se u Novom Sadu predstavljaju dostignuća u poljoprivredi.

Ove godine 85. međunarodni poljoprivredni sajam otvoriće kapije od 15. do 21. maja, a na najvećoj sajamskoj priredbi iz oblasti agrara u regionu predstaviće se oko 1.500 izlagača iz 60 zemalja, rečeno je na jučerašnjoj koferenciji za novinare na Novosadskom sajmu.

Interesovanje za učešće na 85. međunarodnom proljoprivrednom sajmu je izuzetno, a o tome svedoči i to što su su izložbeni kapaciteti popunjeni ranije nego prethodne godine, rekao je izvršni dirketor za sajamsku delatnost na Novosadskom sajmu Boris Nadlukač.

Kako najavljuje, izuzetno će kvalitetna biti izložba poljoprivredne mehanizacije, a pored  Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehancizacije koje okuplja 20 članica, mnogi će se predstaviti i samostalno, pa će na sajmu moći da  se vide i kupe najpoznatiji svetski brendovi poljoprivredne mehanizacije po povoljnijim cenama.

Na poklon dva traktora i freza

Tokom Međunarodnog poljoprivrednog sajama posetioci s kupljenim kartama u prilici su da učestvuju u poklon igri. Ove godine očekuju ih veoma vredni pokloni.

Agropanonka će darovati traktor “belarus 622” i  roto frezu “hisarlar”, dok će jedan traktor darovati Kompanija KITE, zastupnik Kompanije “Džon dir”u Srbiji. Budući da “Džon dir” ove godine obeležava 100 godina proizvodnje, jedan posetilac Međunarodnog poljoprivrednog sajma će s ove priredbe izvesti traktor “džon dir 5045 d”

Po njegovim rečima, pripremljeno je i niz drugih izložbi, među kojima se svakako izdvajaju Nacionalna izložba stoke, te Izložba organske proizvodnje i proizvoda s oznakom geografskog porekla, a predstaviće se i zanatske pivare.

Tokom sajma biće održana i stručna predavanja, predstavljeni noviteti, a privrednici će razgovarati na B2B sastancima.  

Po rečima generalnog sekretara Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehancizaje Đorđa Miškovića, na sajmu će biti izloženi najnoviji modeli svetski poznatih proizvođača poljoprivredne mehanizacije. On je ukazao da se očekuje da će, uz subvencije koje obezbeđuje država za kupovinu poljoprivredne mehanizacije, i tokom ovog sajma biti  podmlađen vozni park na našim njivama.

Izlagači poljoprivredne mehanizacije dobro su se pripremili za nastupajuću priredbu jer će biti prikazan veliki broj noviteta, a izloženi eksponati prodavaće se uz sajamke popuste, koji će se kretati i do 30 dosto. Uz to pripremljeni su i specijalni uslovi finansiranja, kao i druge pogodnosti.

Ulaznice za Međunarodni poljoprivredni sajam koštaju 600 dinara, a za kolektivne posete 400 dinara. Đaci i studenti, koji takođe organizovano psoete ovu priredbu, ulaznicu će plaćati 200 dinara, koliko košta i karta za penzionere i decu od 7 do 12 godina. Porodični dan će biti u petak, 18. maja.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *