Uspeli da falsifikuju najnoviju novčanicu od 10 evra

Uspeli da falsifikuju najnoviju novčanicu od 10 evra

Uprkos štampanju novih apoena sa dodatnim merama sigurnosti, pojavili su se prvi falsifikati nove serije novčanica od 10 evra.

Italijanska policija objavila je kako je u blizini Napulja otkrila veliku količinu falsifikovanih novčanica od 10 evra, izrađenih prema novim apoenima sa dodatnim sigurnosnim zaštitama, čiji je cilj bio da se upravo onemogući krivotvorenje.

„Ovo je prva zaplena falsifikovane nove serije novčanica u Evropi“, objavila je finansijska policija u saopštenju. Napulj je poznat kao središte krivotvorenja novca.

Finansijska policija je objavila je da je uhapsila 39-godišnjeg muškarca u nedelju nakon potere. Policija je u njegovom automobilu pronašla više od 500.000 evra lažnih novčanica.

„Preliminarne provere novčanica pokazuju da su izvrsnog kvaliteta i mogu lako da prevare bilo koga ko ih primi“, piše policija u saopštenju.

Evropska centralna banka uvođenjem novih novčanica, želela je da ide korak ispred falsifikatora jer nove novčanice, kako je navela ECB, sadrže nekoliko poboljšanja što se tiče zaštite.

Izvor: BiZlife

Podelite ovaj članak