Za energetsku efikasnost u vojvođanskim mestima 60 miliona dinara

Za energetsku efikasnost u vojvođanskim mestima 60 miliona dinara

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine dodelila je 6.jula 2015. godine oko 60 miliona dinara bespovratnih sredstava kroz ugovore za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti.

Sredstva ze projekte sanacije i poboljšanja energetske efikasnosti dodeljene su Subotici, Kanjiži i Vršcu u ukupnom iznosu od nešto više od 24 miliona dinara.

Podržana je i rekonstrukcija i sanacija javne rasvete u Novoj Crnji, Srbobranu, Bečeju, Novom Kneževcu i Opovu, u vrednosti od 35 miliona dinara.

“Pitanje povećanja energetske efikasnosti interes je cele zajednice, jer to znači racionalnije korišćenje energije, smanjenje potrošnje za grejanje i hlađenje, smanjenje emisije štetnih gasova, ali i uštede za troškove lokalnim samoupravama,” rekao je na dodeli ugovora direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković.

On je dodao da lokalne samouprave treba da budu predvodnici u realizaciji projekata u oblasti povećanja energetske efikasnosti i obajsnio da korist obnove objekata u javnoj svojini može biti višestruka.

Izvor: Beta

Podelite ovaj članak