ZBOGOM SILNIM PAPIRIMA: Od 2016. finansijski izveštaji samo u elektronskoj formi

ZBOGOM SILNIM PAPIRIMA: Od 2016. finansijski izveštaji samo u elektronskoj formi

BEOGRAD – Od Nove godine privrednici će finansijske izveštaje morati i moći da podnose samo u elektronskoj formi što će doneti brojne uštede, izjavio je danas direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović.

Obradović je rekao da će od sledeće godine jedini način za podnošenje finansijskih izveštaja biti u elektronskom obliku, sa kvalifikovanim elektronskim potpisom.

„To će doneti sto milijardi dinara uštede privredi. Biće brže, naravno i jeftinije, moglo bi da posluži kao primer drugima. Štedi vreme, živce, šalje poruku da država može kad hoće da organizuje svoj servis“, napomenuo je Obradović.

Prema njegovim rečima, 77 milijardi dinara gubitka donose firme u restrukturiranju. „Da podsetimo da i dalje postoji onaj deo privrede koji je pozitivan. Preduzetnici u 95 odsto slučajeva posluju pozitivno“, kaže Obradović. On je istakao da će biti dela nasleđenih gubitaka i u narednoj godini, koji se odnose na opterećenost privrede.

Govoreći o broju novoosnovanih preduzeća, Obradović je naveo da postoje pozitivni pomaci, ali da je potrebno daleko više preduzeća. „To je jedan trend koji dobija uzlaznu putanju, u ovoj godini je osnovano 2.000 novih preduzeća“, rekao je Obradović i dodao da je 183 firmi osnovano iz oblasti računarskih programiranja, a da postoji i oko 200 novoosnovanih preduzeća u oblasti izgradnje stambenih objekata.

Izvor: Tanjug/RTS

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *